איך העצמאות שלנו משפיעה על הזוגיות?
כולנו יודעים שחשוב להיות עצמאים גם כשאנחנו חלק ממערכת יחסים זוגית. יחד עם זאת, במובנים מסוימים, דווקא לחוזק שלנו, לעצמאות ולעוצמות, יש פוטנציאל להשפיע לרעה על הקשר.
האמת היא שאני רואה את זה כל הזמן. אנשים שהם עולם שלם בפני עצמו, חזקים ובעלי עולם תוכן פרטי עשיר ומלא, לפעמים כאלה שלהיעזר עבורם היא מילה גסה מאוד, עד כדי כך שמבני/ות הזוג שלהם נשללת האפשרות להשפיע עליהם, ובעצם להיות שותפים פעילים בחייהם.
עצמאות ונפרדות שלנו כבני אדם בפני עצמנו, חשובות מאוד לקיומה של מערכת יחסים זוגית מוצלחת. אנחנו שואפים שלכל אחד מאיתנו יהיו את החיים הפרטיים שלו, ושנתנהל בקשר מתוך בחירה ולא מתוך תלות או היבלעות. חשוב לטפח את החלק העצמי הפרטי, אבל גם לא פחות חשוב לשים לב שבדרך לא שכחנו את מה שזה עושה לבן/ת הזוג שלנו.
להיות בן/ת זוג של אדם חזק, עוצמתי ועצמאי זו חויה נהדרת שמאפשרת מרחב ונוחות, אבל באותה העת אנחנו גם יכולים להרגיש שאנחנו לא מספיק חשובים להם, לא באמת יכולים להשפיע עליהם או להזיז אותם, ושהם לא ממש זקוקים או צריכים אותנו. ההשפעה של תחושות כאלו היא כמובן הרסנית, מצטברת ומכרסמת ביחסים, והתוצאות שלה בסוף עולות על פני השטח.
חשוב שנשים לב שלצד העצמאות והנפרדות שלנו, אנחנו עדיין זוכרים לתת לבן/ת הזוג שלנו להיות שותפים בחיינו, מאפשרים להם להרגיש שאנחנו נשענים עליהם ומתייעצים איתם, ודואגים להזכיר להם באופן שוטף עד כמה הם חשובים ומשמעותיים עבורנו, ועד כמה אנחנו זקוקים להם.
אפשרו להם לקחת חלק, לעזור, להוות משענת ומקור לתמיכה והתייעצות, גם אם תוכלו להסתדר מצויין בכוחות עצמכם. זה חשוב להם, זה מאוד חשוב ליחסים, ויש סיכוי ממש טוב שתגלו שלהישען מידי פעם יכול להיות מאוד משחרר ונעים גם לכם.אל תניחו שאתם יודעים. שאלו את עצמכם עד כמה אתם יודעים להישען ולהיעזר? ושאלו את בן/ת הזוג שלכם עד כמה הם מרגישים שיש להם השפעה עליכם? מוזמנים ומוזמנות לצפות בפינה שבה עסקנו בנושא החשוב הזה.