אני

איך עוד אפשר לשחק בקלפי Share?

איזה כיף שרכשתם את קלפי Share הנפלאים – בקרוב תגלו עולם חדש של יחסים!

הקלפים אומנם נוצרו כדי לעזור לזוגות להתחבר ולבלות יחד זמן איכות מלא בקירבה, אבל האמת היא שבהתאמות קלות, תוכלו להשתמש בקלפים כדרך לפתח שיחות מעניינות ומשמעותיות כמעט בכל הרכב של אנשים. יש לכם ארוחה משפחתית? פיקניק או סופ”ש עם חברים? התכנסות של עובדים? פגישה עם נועצים או מטופלים? התכנסות חדשה של אנשים שעוד לא מספיק מכירים? – ממש כדאי שתיקחו את קלפי Share ביחד איתכם!

כדי שתוכלו ליהנות מהקלפים ולהשתמש בהם כמה שיותר, הכנתי עבורכם עמוד שלם מלא ברעיונות לדרכים שבהן ניתן ליהנות ולמצות את הפוטנציאל שטמון בהם בכמה שיותר מפגשים ואירועים; בארוחה משפחתית (סבים, הורים, ילדים וכדומה), באירוע גיבוש (עבודה, כנס, קורס וכדומה), במפגש חברות וחברים, בזמן איכות עם הילדים (חופשה, נסיעה וכדומה), ובפגישה מקצועית (מטופלים, נועצים, מתאמנים וכדומה). הכנתי עבור כל סוג מפגש הצעות שונות לשימוש בקלפים לפי הצבעים השונים (סגול, טורקיז, כתום), כך שבסך הכל, בנוסף להוראות השימוש שנמצאות באריזת המשחק עצמה, יהיה בפניכם מאגר עשיר מאוד של רעיונות לשימוש והנאה מהקלפים.

לפני הכל, חשבו על המפגש הצפוי – מהו האירוע? מיהם הנוכחים? כמה זמן תרצו להקצות למשחק? מה חשוב לכם להשיג? וכדומה. בהתאם לתשובות, בחרו מתוך חפיסת הקלפים את אלה שנראים לכם הכי מתאימים לקונספט ולמשתתפים. כשאתם בוחרים את הקלפים למשחק, אל תמהרו לפסול קלפים (תתפלאו לגלות שאנשים יכולים ורוצים לדבר יותר ממה שנדמה לכם), ונסו לחשוב אם יש איזו התאמה שתוכלו לעשות כדי להפוך קלף מסוים ליותר רלוונטי (למשל, שאלות על קרירה יכולות להפוך לשאלות על לימודים כשהמשתתפים הם ילדים).

שימו לב שהקלפים כוללים שאלות ומשפטי השלמה מסוגים שונים, כך שיהיו כאלה שיהיה יותר קל לענות עליהם, וכאלה שפחות. כמו-כן, חלק מהמשתתפים יראו בקלפים שלפניהם הזדמנות לשתף ולהיחשף, בעוד שאחרים אולי ירגישו שבנסיבות המסוימות הם מעדיפים לדבר פחות. לכן, אני ממליצה לדאוג לאלמנט של בחירה, כך שכל אחד מהמשתתפים תמיד יוכל לבחור מבין כמה קלפים את זה שיותר מתאים לו, ולאפשר לכל אחד לענות כמה ואיך שמתאים לו.

זכרו שהקלפים נועדו ליצור שיח מקרב ומעניין, ולכן זה פחות משנה איך שיחקתם או על כמה מהם הספקתם לענות. הקשיבו לדובר, שאלו שאלות שמביעות התעניינות ורצון להעמיק (בלי ללחוץ כמובן), ונסו למצוא את הדרך שהכי נכונה ומתאימה לכם ליהנות ולהתקרב.

הינה כמה רעיונות והצעות לשימוש בקלפים. לצורך הנוחות חילקתי אותם לפי אירועים שונים, אבל אפשר להשתמש בכל אחת מהאפשרויות כמעט בכל הרכב ומפגש. עברו על הרעיונות ובחרו את זה שנראה לכם הכי מתאים כרגע. יש לכם רעיונות נוספים? שתפו אותי כדי שאשתף את כולם 🙂

ארוחה משפחתית (הורים, ילדים, סבים וכדומה) –
הקלפים הסגולים – כל משתתף מקבל לידיו 10 קלפים, ובוחר עבור כל אחד מהנוכחים קלף למענה.
הקלפים הכחולים – כל משתתף מקבל 5 קלפים. מתחילים סבב שבו כל אחד בוחר קלף מתוך החמישה שקיבל, ועונה עליו ביחס למערכת היחסים שיש לו עם זה שיושב מימינו.
הקלפים הכתומים – מניחים קלף אחד במרכז השולחן (אפשר לבחור או להגריל), ועושים סבב שבו כל אחד מסביר איך הוא מתייחס לסוגייה שבקלף, ואת תשובתו.

אירוע גיבוש (עבודה, כנס, קורס וכדומה) –
הקלפים הסגולים – פרסו את הקלפים כך שפניהם יהיו קלפי מטה. כעת בקשו מכל משתתף בתורו להרים 3 קלפים ולבחור מתוכם קלף אחד עליו ירצה לענות.
הקלפים הכחולים – בחרו 10 קלפים שרלוונטים להרכב, ופרסו אותם בצורה גלויה. כעת בקשו מכל אחד לעבור ולבחור קלף אחד שירצה להעניק למשתתף אחר, בתוספת הסבר המשלים את המשפט.
הקלפים הכתומים – בקשו מכל משתתף להגריל קלף אקראי ולשתף בסיפור שהקלף מזכיר לו.

מפגש חברות וחברים-
הקלפים הסגולים – כל משתתף מגריל שני קלפים באופן אקראי. קלף אחד הוא מפנה למשתתף אחר, ועל הקלף השני הוא עונה בעצמו.
הקלפים הכחולים – בחרו 10 קלפים ופרסו אותם בצורה גלויה. כעת בקשו מכל אחד לעבור ולבחור קלף שירצה להעניק למשתתף שיושב מימינו, בתוספת הסבר המשלים את המשפט.
הקלפים הכתומים- כל משתתף בוחר קלף אחד ומניח אותו במרכז השולחן. כעת החלו בסבבי מענה שבכל אחד מהם מניחים קלף במרכז השולחן, וכל משתתף מתייחס אליו בתורו.

זמן איכות עם הילדים (ארוחה, חופשה, נסיעה וכדומה) –
הקלפים הסגולים – בקשו מכל משתתף לעבור על הקלפים, ולבחור לענות על קלף שהוא חושב שהאחרים לא בהכרח יודעים עליו.
הקלפים הכחולים – בקשו מכל משתתף לעבור על הקלפים ולבחור לענות על קלף אחד ביחס לכל בן/ת משפחה.
הקלפים הכתומים- בקשו מכל משתתף לבחור קלף בסוגייה שאין לו תשובה נחרצת לגביה. כעת החלו סבב שבו כל אחד מציג את הקלף ואת הדילמה האישית שלו, בעוד שהאחרים משתפים באופן שבו הם רואים את הדברים.

מפגש מקצועי עם לקוח/ה (מטופלים, מתאמנים, נועצים וכדומה) –
הקלפים הסגולים- בחרו 10 קלפים שנראים לכם מתאימים, ובקשו מהלקוח לדרג את השאלות בסדר עולה, מכאלו שקל לו לענות עליהן, לכאלו שיותר מאתגרות אותו. תוכלו לפתח דיון הן כמענה על השאלות והן ביחס לאופן בו הוא דירג את מידת הקושי לענות על כל נושא.
הקלפים בצבע טורקיז- פרסו את הקלפים לפניכם בצורה גלויה ובקשו מהלקוח לבחור עבור כל בן/ת משפחה קלף שישמח לקבל מהם, וקלף שלדעתו כל אחד מהם ישמח לקבל ממנו.
הקלפים הכתומים- בחרו 3 קלפים שמעניין אתכם לקבל את התייחסות הלקוח/ה כדי להעמיק את ההיכרות איתם, והציגו בפניהם את השאלות.

לסיכום, אני באופן אישי אוהבת את גירסת הסבב שלפיה בוחרים או מגרילים קלף, ומאפשרים לכל משתתף להתייחס אליו. בדרך הזו מרוויחים גם דיון מעמיק וגם את האפקט הקבוצתי שמוביל לתובנות מעניינות וחשובות. וכשמשחקים עם אנשים שמכירים ממש טוב, אני אוהבת את גירסת הניחושים שבה מוצגת שאלה וכל משתתף מנחש מה תהיה תשובת האחרים. בדרך הזו גם מגלים מה אחרים חושבים עלינו, וגם מעדכנים את האנשים שהכי קרובים לנו בשינויים שעברו עלינו.

אני מזמינה אתכם להתנסות בדרכים השונות, לפנות זמן להעמקה ולחיזוק של מערכות היחסים, לפתח הסתכלות מרעננת ומעודכנת, ולהזרים אנרגיה חדשה של כיף והתחדשות.
תהנו!
ושתמיד נזכור להשקיע במה שחשוב באמת,
חדי אקסלרד

כתיבת תגובה באמצעות פרופיל הפייסבוק שלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *