על יוזמה בזוגיות
אחד הדברים הפחות מדוברים בתחום הזוגיות, הוא הקשיים שיש לאנשים סביב העובדה שבן/ת הזוג שלהם לא מספיק פעילים ויוזמים.
אני יכול להרגיש את זה, למשל, כשאני זה שתמיד מכתיב את הטון בבית, מנווט ומניע את הספינה המשפחתית, זה שדואג לפעילויות ולחופשות, קונה את המתנות ומארגן את האירועים, או זה שתמיד יוזם את השיחות ואת המגע הפיזי. בן/ת הזוג שלי מצידם לרוב משתפים פעולה, אבל כמעט אף פעם לא אלה שמזרימים את האנרגיה הפעלתנית הביתה.
מצד אחד, זה מאוד נחמד שאני יכול להחליט, לנווט ולקבוע, שסומכים עליי, ואוהבים את מה שאני בוחר ועושה. אין הרבה ריבים וויכוחים, ובסה”כ הדברים קורים כמו שהייתי רוצה שהם יקרו. מצד שני, בשלב מסויים הדינמיקה הזו של מערכת היחסים יכולה לפגוע בה מאוד. אנחנו אולי לא רוצים ויכוחים, אבל אנחנו גם לא רוצים להרגיש שהכל עלינו, ושאנחנו לבד. אנחנו מחפשים קונטרה, אדם שיאתגר אותנו וירענן את השיגרה שלנו, שיחליף איתנו דעות ויבקש מאיתנו לזוז מהמקום שלנו, ולא פחות מזה, אנחנו רוצים להרגיש שיש לצידנו מישהו שגם לו אכפת, שגם הוא רוצה ליזום ולפעול כדי שלמערכת המשפחתית יהיה את מה שהיא זקוקה לו.
הרבה פעמים אני שומעת משפטים כמו אלה- “אני לא רוצה שהוא יעשה את זה כי אני ביקשתי, אני רוצה שהוא יעשה את זה כי הוא רוצה לעשות את זה”. “אני מרגיש שהכל עליי, שאני נושא את הכל על הגב שלי, ומאוד בודד לי שם”. “פעם אהבתי את זה שהוא מכיל אותי וזורם איתי, היום אני לא יכולה לסבול את האנרגיה המשמימה הזו. אני צריכה שמשהו בו יתעורר על עצמו”. “אני כל הזמן מרגיש שאני מתחנן לקירבה, כאילו שרק לי זה חשוב”.
אלו תחושות עמוקות מאוד ולא פשוטות בכלל, שאנחנו לא תמיד מספיק מודעים לכך שבן/ת הזוג שלנו מרגישים, ולא מספיק מבינים עד כמה שזה קריטי עבורם. חשוב להעלות את הנושא הזה לסדר היום בשיחות הזוגיות שלנו. להבין אם ועד כמה הנושא הזה חשוב לבן/ת הזוג שלנו, ואם זה נדרש, להכניס יותר יוזמה לחיינו הזוגיים, ולחיים בכלל. כדאי לבדוק מהם הנושאים שבהם הם היו רוצים שנגלה בהם יותר אקטיביות, ולהתאמץ מאוד כדי שזה יקרה. ובאופן כללי, מומלץ לוודא שאנחנו מספיק מביאים את עצמנו לתוך הזוגיות, ומספיק פעילים ושותפים בבית – כי זה תמיד טוב
מוזמנים ומוזמנות לצפות בפינה שבה דיברנו על הנושא.