אני

שיח רגשי בזוגיות

שיחות מלב אל לב, הן המרכיב הרגשי העמוק שמחבר בין בני הזוג. זו הדרך שלנו להיות שם אחד עבור השני, לשתף זה את זה בעולמנו הפנימי, להכיר ולהתפתח יחד. במובנים רבים זו המשמעות של השייכות והחברות בזוגיות, כי בלי המרכיב הזה של הפן הרגשי, אנחנו מרגישים מאוד מאוד בודדים ורחוקים.

אנחנו אמנם ממש לא חייבים לדעת הכל, וגם לרוב אנחנו לא ממש מתואמים באותה מידת רצון לשיח, אבל עדיין חייבים לוודא שהמרכיב הזה מתקיים במידה משמעותית ביחסים שלנו. נכון, בן/ת הזוג שלנו הם לא הפסיכולוגים שלנו, וגם לא החבר/ה הכי טוב/ה, ומרחק מסוים אפילו עובד לטובת היחסים, אבל אנחנו בהחלט רוצים לדעת שאנחנו יכולים לשתף אותם, ואנחנו גם באמת חייבים לשתף אותם בדברים החשובים והמרכזיים שמשפיעים עלינו. אני ממליצה שנשאל את עצמנו- אם הם לא היו משתפים אותנו בדבר הספציפי הזה, איך היינו מרגישים?, ונפעל בהתאם…

אנחנו לא משתפים את בן/ת הזוג שלנו בדברים בגלל הרבה מאוד סיבות. אני אזכיר חלק מהן-

1. אנחנו לא רוצים להכביד עליהם

2. אנחנו לא רוצים לשחזר את הקושי שלנו

3. אנחנו לא חושבים שזה מעניין אותם

4. אנחנו מעדיפים להתמודד לבד

5. אנחנו מתביישים ומעדיפים שלא ידעו

6. אנחנו מפחדים מהתגובותאז מה עושים?

לפני הכל, מזכירים לעצמנו ששיתוף חשוב ואפילו קריטי ליחסים, ושגם אם לא תמיד נח לנו, אנחנו עדיין חייבים לעשות את זה.

אחרי שהחלטנו לשתף, נבדוק למה בדיוק קשה לנו לשתף- עד כמה אנחנו יודעים לדרוש את מקומנו באופן כללי? עד כמה אנחנו אנשים שמשתפים ונעזרים? ממה אנחנו מפחדים?. מהמקום המודע הזה, נבחר לפרוץ את הגבולות של עצמנו במידה ובקצב שמתאימים לנו.

ואולי הכי חשוב- נדבר על איך נח לנו לדבר. נסביר אילו תגובות גורמות לנו לשתף יותר ואילו פחות, ומה יכול לעזור לנו לקיים תקשורת יותר הדדית ונעימה. וכמו תמיד, נסתכל גם על עצמנו כצד המקשיב- עד כמה אני מגלה עניין? מהן התגובות שלי שאולי יכולות להרתיע את בן/ת הזוג שלי? כמה אני באמת מבין למה הם זקוקים ממני?.

מוזמנים ומוזמנות לצפות בפינה שבה דיברנו על הנושא.

כתיבת תגובה באמצעות פרופיל הפייסבוק שלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *